Direktlänk till inlägg 22 augusti 2011
Surströmming är strömming som konserverats genom jäsning.
Den rensade fisken saltas, läggs i öppna kar och får jäsa då strömmingen genom autolys, d.v.s genom egna enzymer, och tillsammans med bakterier bildar starkt luktande syror som propionsyra, smörsyra och ättiksyra ur enkla sockerarter i fisken. Det bildas också vätesulfid. Strömmingen läggs sedan på konservburkar för att efterjäsa.
Om man nu läser detta så förstår vi alla varför folk blir sjuka dagen efter, det kan ju inte bero på ...
Vi hade surstömmingsmiddag här tillsammans med Karin, Janne, Anki, Anders, Emmeli och Felicia i lördags, med andra ord i goda släkt och vänners sällskap. Måste bara säga att jag inte äter surstömming men är gärna med på middagen ändå!
På kvällen vart det poker spel och vi blev "ruinerade" som vanligt när Janne är med. Man kan nog säga att vi spelar på olika nivåer :), men kul var det.
Kram till alla inblandade!
Detta är alltså angående min framtida brockoperation som skall ske på akademiskasjukhuset i Uppsala. Det har gått väldigt många resor angående hala fistel, bråck historian. Men jag startar med sista undersökningen som var i februari 2017. Läkarbe...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|