Alla inlägg under april 2010

Av Annelie - 6 april 2010 11:46

  Jag blir så irriterad!


Jag har varit sjukskriven sen augusti 2009 och kommer förmodligen att vara det ett bra tag till. Min sjukskrivning gick ut den sista Mars och då tänkte jag vara i god tid eftersom det strulat hela tiden så jag ringde redan för minst 2 veckor sedan efter ett nytt. Har det kommit undrar ni? Nej! Men det är postat i måndags, alltså har det gått 8 dagar och så seg brukar inte postgången vara. Provsvaren som skickades samma dag har kommit idag... Jag struntar väl i när det kommer för jag vet ju att jag inte kan jobba! Men det gör inte försäkringskassan eller min chef, självklart vill dom ha pappret.


Min diagnos är PAH och vad fan är det?

www.pah-forum.com


Svar:

Pulmonell arteriell hypertension (PAH) är en allvarlig sjukdom som innebär att lungornas blodkärl blir för trånga. Följden blir att blodtrycket i lungorna blir onormalt högt, eftersom samma volym blod försöker pressa sig fram genom allt trängre kärl. Hjärtat måste då arbeta allt hårdare och tar skada på sikt. Sjukdomen kan inte botas, men det finns studier som visar att behandling förbättrar symtom och ansträngningsförmåga samt i vissa fall bromsar sjukdomsutvecklingen jämfört med ingen behandling (placebo).


  Men nog om den just nu förutom att jag bara måste säga: - Det är en satans skit sjukdom! Jag kommer att återkomma och berätta mer eftersom det är mitt liv just nu! 



Ha det...

Av Annelie - 5 april 2010 16:06

Goddag Bloggelie


Ja nu tänkte jag börja med att kommentera Påskaftonen i Boden hos syster Karin och svåger Jan som hade besök av dotter Johanna som bor i Ö-vik. Naturligtvis var även katterna Elvis och Elvira också hemma.

  Dom är för söta eller hur? Väldigt personliga!


Jag och gubben anlände vid 12 tiden. Sen kom Kent och Gunilla, Jannes bror och sambo. Vi vart serverade en mycket god hemgjord smörgåstårta!

   Dom kan sin sak, det vill jag lova.


Sen så småningom kom Anki och Anders, tyvärr kom inte Jens. Vi tog det lugnt ett tag i väntan på att det var dags för Påskmiddag. När det sen vart dags så var det en helt FANTASKISK middag med allt som hör till. Först var det olika sillsorter, ägg med två sorters toppning, gravad och rökt lax, räksallad och en hel del till. Sen kom huvudrätten med köttbullar och rödbetssallad, prinskorv, revbesspjäll, skinka och mimosasallad, leverpastej och en massa annant gott. Faktum är att jag var fortfarande mätt på Påskdagen!


Idag har min goa gubbe bakat mjukkaka på 1 ½ liter vätska, häftigt va? Nu slipper jag äta köpes bröd som jag är så less på, jag tycker att det blir en och samma smak till slut...

   Här jobbar han på, duktig är han!

   Här är resultatet, gott blev det!


  Kram för idag...





Av Annelie - 3 april 2010 09:45

Godmorgon Bloggelie i dag är det Påskafton.


Klev upp kl 9.00 ? Har inte hänt på väldigt länge, klockan brukar bli "typ" 10, kanske tom 10.30 innan jag masar mig ur sängen... Jag har väl inte haft en super sömn i natt, hatar att sova med sovrumsdörren  stängd. Men det var lättare att ha den stängd än att höra Ice tassa omkring, vi var alltså valp vakt!


Snart ska jag och gubben masa oss iväg till Boden, för min kära syster med familj har bjudit oss på en massa gott idag... Först blir det smörgåstårta och sen blir det påskmiddag, visst låter det härligt?


Ha det bra... :)

Av Annelie - 1 april 2010 11:10

Goddag Bloggelie! Idag är det skärtorsdag!


Jag brukar sätta namn på det mesta så min blogg får heta Bloggelie helt enkelt!

Hur ska detta nu gå, jag är ny på att blogga? Vad ska man skriva om? Vi får väl se hur många inlägg det blir, men rätt vad det är tycker jag att det är ett roligt tidsfördriv och det är det jag behöver, något som gör att tiden går.


Jag tror att jag börjar berätta vem jag är! Mitt namn är Annelie och jag är 44 år, gift sedan 22 år med Lennart "Lelle" och vi har två grabbar. Jens som är 21 år och Johan som är 18 år.


Forsätter med vädret, -0,4 grader, grått regnlikt och halt. Föresten har alla bussar varit inställda på förmiddagen på grund av halka, det har tydligen regnat rejält inatt.


Nog för idag... fick just främmande...



Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<<
April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Min familj


Ovido - Quiz & Flashcards