Alla inlägg under april 2011

Av Annelie - 20 april 2011 19:25

Nu sitter jag i min soffa och ser tillbaka på hur dagen blev! Inte gjorde jag någon nytta innan jag for och träffade Lelle. Det var inte bara Kenneth som dök in utan Ann-Louise och Vera kom också, A-L hade köpt med sig go fika från BO:s.


Vi fick returnera dom fel beställda tapeterna och beställt nya som förhoppnings vis kommer imorgon. Sen blev det Willys och fylla på kylen så gott det gick!


Middagen fick bestå av köttfärssås och spagetti, det är enkelt och går snabbt att göra för jag var jätte hungrig när vi kom hem, allt tar ju alltid längre tid än vad man beräknat. Tror aldrig att jag hört magtrollet prata så mycket och så högt :).

För närvarande sitter jag och ser basket, LF basket - Norrköping, det är vinna eller försvinna för LF. 


Nu är det nog för idag...

Av Annelie - 20 april 2011 11:07

Hade hoppats på lön innan Påsk men så blev inte fallet, nåväl svälta kommer vi väl inte att göra. Men det är som själva "faan" vissa månader och jag hade faktiskt glömt bort Påskhelgen så här mitt i budgetrenoveringen. Jag behöver inte oroa mig för Påskmiddagen i alla fall för den ska vi till Boden och äta, det kallar jag lyxigt! Svärmor kom med potatis, skinka och sill igår, ett välkommet tillskott :).  Nog med gnäll nu fru Sandman -ja, ja ,ja!


Men jag undrar vart alla mina miljoner är somjag drömmer om? Herre min värd vilken liten tomte jag skulle bli och för att inte tala om allt jag skulle göra. Tänk vad tur att ingen kan ta ifrån oss våra drömmar för då skulle livet vara trist.


Japp nu har ni fått ta del av lite bekymmer och drömmar, det är tur att det alltid finns dom som har det sämre. Exempel vis dom som har mardrömmar och dom som lever på rester ur soptunnor. ;) 


Nej nu övergår jag till en possitivare del och det är att gubben snart är ledig i fyra hela dagar och sånt gillar jag. Han jobbar på med målning och en massa annat fix, rätt vad det är så blir det färdigt... En riktig goding är vad han är!


Igår var min kära vän Eva förbi en snabbis, det är alltid lika roligt att träffa henne. Jag blir så "glad" av henne, hon är nog en av dom finaste människor jag har äran att känna. Det blir bara så sällan men vi vet nog att vi tänker på varandra! Hon hade med sig inte bara en utan två buketter med gula tulpaner som nu står och lyser emot oss.


Till råga på allt så nu medans jag sitter här med datorn i famnen så tittar solen fram, det har varit grått och trist på förmiddagen. Det finns en rackare uppe bakom molnen och det är lika trevlig varje gång den dyker upp. "Glädje" Nu ska jag torka av en vägg och sen blir det att måla en skvätt, föröka duger.

Kram, nu kom Kenneth så då blir det en kaffe skvätt innan jag gör nytta, tala om att man kan ha turen på sin sida :)

Av Annelie - 17 april 2011 17:31

Jaha då sitter jag här och misströstar över att helgen sprungit förbi alldeles för fort igen, varför går lördag och söndag så fort när måndag-fredag bara smyger fram?


Gubben har kort vecka i och med Påsken, skönt!

Spännande om dom nya tapeterna kommer upp på väggarna denna vecka!

Det går sakta men säkert med luckorna,

men vem har sagt att allt behöver gå fort?


Förövrigt så har helgen varit lugn och behaglig, några svängar med Knut och annars bara "häng" framför tv:n.


Måste bara ta med att ett gäng basketbrudar som jag känner har varit och spelat DM i Arvidsjaur och fick guldet med sig hem. Ett stort grattis till dom!

GRATTIS


Nej nu blir det kaffekokning!

Av Annelie - 15 april 2011 19:46

  • Härligt väder!
  • Svärmor har vart förbi och målat en vägg.
  • En tur med Knut och Jens.
  • Sussi och Stefan var inte hemma, tänkte ta en kort paus där!
  • Stannade till hos Kenneth och surrade bort fem minuter.
  • En snabb visit av Karin och Jan, dom kom med några sommar skott ;).
  • Middag, stekt palt!
  • Köpt färg till skåpsluckorna.
  • Batteri till Moppo inhandlat.
  • Förbi Willys och fyllt på kylen.
  • Dom unga vuxan badar bastu.
  • Vi ser på basket, LF basket - Norrköping!
  • Nu längtar jag till sängen...

Det var allt för idag!

Av Annelie - 14 april 2011 19:50

Vilken härlig dag! Idag har jag och Knut tagit första långsvängen, det blev tur och retur till gamla lassarettet. På väg hem stannade vi och drack kaffe hos Teija, alltid lika kul att surra bort en stund med henne. Jag ringde Jens på väg hem så han tog en promenad och mötte mig och när vi kom hem satt vi ute i säkert en timme tillsammans med Kenneth. Så jag är så trött, färdig och slut men på ett verkligt behagligt sätt, syre, väder och trevligt sällskap har den inverkan på mig.


Runt omkring är alla förkylda eller har magsjuka, men tack och lov har inte jag/vi drabbats. Hoppas att vi klarar oss, jag orkar inte bli sjuk! Krya på er alla "rödnästa" och illamående människor... 


Om du läser detta Biggan så tycker jag att du ska vara hemma någon gång när jag ringer, har nu provat tre kvällar irad. Skärp dig och sluta yra omkring!



Vidare så blir det framstet i köket varje dag!

Det går sakta men säkert :)!


Av Annelie - 13 april 2011 14:45

Efter mycket funderingar så är tapeterna beställda! Håller tummarna på att det blir bra,förmodligen kommer dom upp på väggarna i mitten på nästa vecka.


Idag behöver vi inte fundera på middag, svärmor bjuder på paltkoma i eftermiddag.



Johan jobbar och Jens är på rymmen!

JIPPI

Nu kommer lilla gubben hem.

  


Av Annelie - 12 april 2011 12:26

Goddag alla mina anhängare :)

Blommor till er!


Det är kul när människor vill läsa allt dravel som jag skriver fast det sällan är något speciellt oftast och alltid handlar det om mig och min familj. Men jag tycker att det det är roligt att skriva någon rad då och då, kanske beror det på att jag aldrig skrev dagbok som ung!


Min fundering idag är ska det bli vågrät eller lodrät randigt i köket? Faktiskt är det lite läckert att vara lite modern och då blir det vågrät, eller? Men då är frågan ska det vara breda eller tunna ränder? Ska vi blanda in någon färg eller hålla oss neutrala? Aftonbladet eller Expressen?


http://www.borastapeter.se


En sida som en kär vän tipsade om, riktigt kul faktiskt. Man kan provtapetsera och dona på, man får ett annat intryck av hur en tapet ser ut på en hel vägg istället för att bara se en bit eller en våd.


Ett tips till alla kaffe älskare,

så här slipper du fläckar på tänderna!


Och till sist en liten kommentar om min skitsjuka - ingen förändring och det är "faan" så trist. Tycker nog att det kunde bli något lättare och enklare livet, men å andra sidan så ...


Vad händer i kroppen?

Vid PAH är koncentrationen av ett ämne som heter endotelin för hög i blodet. Den höga koncentrationen av endotelin leder bland annat till att de små blodkärlen i lungorna drar ihop sig. Blodet får svårare att nå ut i lungorna. Hjärtat försöker kompensera detta genom att pumpa allt hårdare. Trycket stiger ytterligare och så småningom bildas ärrvävnad i kärlväggarna, som i sin tur ökar blodtrycket ännu mer.

Endotelin är ett protein som utsöndras från endotelet, de celler som täcker blodkärlens insida. Endotelin är ett av de starkaste kärlsammandragande ämnen som man känner till. Vid PAH är endotelin nivåerna onormalt höga. Kärlen dras samman, deras diameter minskar och blodtrycket rusar i höjden.

 
Jag uppdaterade mig själv och andra som  undrar!  
 
  
Det är nära nu...

:)

Av Annelie - 11 april 2011 15:17

Anna-Nora (svärmor) och Lennart jobbar på med penslarna, det blir ljust och fint. Jag och Jens har "knutat" i en timme, fantastiskt skönt väder. Livet blir ljusare när vårkänslorna dyker upp, sommaren knackar snart på dörren och det är inte helt fel. Johan är och spelar fotboll med grabbarn och smiter från sitt ansvar här hemma.


Dam basketen går inge vidare, nu måste dom vinna tre matcher i rad för att ta SM-guld. Men hoppet är ju i alla fall inte förbi!    


Jens håller på att laga mat och det blir makaroner, köttbullar och pepparsås, mums "fillibabba". En riktig favorit i mitt tycke!


Kram till alla

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Min familj


Ovido - Quiz & Flashcards