Alla inlägg den 28 september 2010

Av Annelie - 28 september 2010 12:46

Fredag - Svimmade av sittande på toaletten kl 8 på morgonen och vaknade av att Johan stod och fråga om han skulle ringa 112. Men fåfäng som man är så sa jag nej, tänkte att nog fixar jag det här! Han ringde till Lelle istället som i sin tur kom hem och ringde efter ambulansen på en gång. Tala om omständigt, men ni vet ville ju tvätta av mig, byta trosor och få på mig kläder osv. Men det blev att åka bår i skitiga (inte värst) trosor och skrot täcket som Ice brukar ligga på till akuten. Jag hade sådan paralyserandeförbannatmakalöstjävla ont i  ryggen, jag trodde minst att jag hade knäckt ett gäng med kotor om man nu kan göra det!

Nåja väl där så kopplade dom EKG och tog en massa blodprover, sen sprang det en massa doktorer runt mig hela dagen (men jag blev inte klokare för det). Hungrig, trött och sliten så kommer dom klockan 16 och säger att jag ska blir kvar över natten på ordination av Ume´doktorn. Alltså upp på hjärtavdelningen, fick en egen sal med tv utan fjärrkontroll, för den var stulen.


Lördag - Ohh idag får jag åka hem! Men det var bara att glömma för dom upptäckte att jag hade dåligt blodvärde och tror att jag läker någon stans i kroppen. Det blev flera blodprover, även skitprover och EKG:et fick hänga kvar.

Träffade inte en doktor på hela dagen! Hungrig... vilken skitmat som serveras åt sjuka människor och till saken hör att jag brukar inte vara kräsen.


Söndag - Hoppades på att få åka hem, men icke det! Dagen avlöpte som lördagen hade gjort, prover, hungrig och ingen doktor...


Måndag - Törs inte ens nämna ordet hem... Nåja dagen blev prover och hot om gastroskopi (in genom munnen med en kamera och ner i magen) för att se om jag blöder trots att skitproverna var possitiva, alltså inge blod där inte. Sen  pratade doktorn även om att gå in bakvägen och kolla tunntarmen så att dom har chansen att upptäcka cancer i ett tidigt stadie. Får man bara vräka ur sig en sådan sak under en rond utan att ens ha pratat om det tidigare, det har inte varit tal om något åt det hållet! Mitt konstaterande var - bara för att jag talade om att jag klarar inte av någon gastroskopi så var hon tvungen att försöka få mig att förstå allvaret. Nå då bröt jag ihop, grät som lille Skutt och då förstod hon nog min paniska skräck...

Jag konstaterade att jag blir nog kvar ytterligare en natt   !

Men då helt plötsligt kom doktorn och sa att jag kunde åka med det att jag skulle kontakta min doktor i Umeå och fråga om han ville fortsätta utredningen vad gäller blodbristen! Ytterligare en konstig utveckling, inte får dom väl skicka en sådan uppgift med en patient? Men fort som bara den köpte jag iden! HEM!

Jag pratade även med min PAH sköterska, det är som tryggt, hon skulle prata med doktorn och höra av sig imorgon.


Tisdag - Sovit "typ" 12 timmar! Ohh du underbara egna säng! Efter tre nätter med dålig, näst intill ingen sömn så är egen binge guld värd. Idag inväntar jag alltså samtal från Umeå!

Nu ska jag ta mig ett litet mellanmål - vetabix och mjölk!


Kramar till hela familjen som tröstar, ställer upp och finns till! Lika många kramar till alla vänner som håller mig bakom ryggen och "tror" på mig en sådan här gång!


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Min familj


Ovido - Quiz & Flashcards