Alla inlägg under september 2010

Av Annelie - 9 september 2010 18:36

Hemma = bäst!


Trött,slut och hemma...

Återkommer imorgon :)...

Av Annelie - 7 september 2010 11:40

Umeå har ringt!


09.30 kommer taxi och hämtar mig och Karin, skönt att jag fick ta med mig någon. Janne får köra hit henne på morgonen, vi kan ju inte kräva att taxin hämtar henne i Boden. PHU va skönt! Jag var lite orolig faktiskt, inte direkt för bilfärden men eftermiddagen, kvällen, natten och morgonen. Men nu behöver jag inte fundera på det längre.


Jag fick tag i Sunderbyn nyss! Det är en ny sjukskrivning på gång, till och med den 1 december, men jag ska ändå fråga i Umeå om han inte kan ta över!


Tom Niemi bjuder på middag idag, trevlig kille eller hur? Skulle nog tro att det blir grillat av något slag. Han har bjudit in oss och familjen Gammelstad, skönt att slippa tänka på middags bestyr. Problemet är väl egentligen inte bestyren utan vad man skall hitta på, eller hur? 


Nåja nu inväntar jag syster Kina, få se vad vi hittar på! En sväng till storheden kanske, vem vet.


Åter på fredag!   

Av Annelie - 6 september 2010 13:43

Ny länk!


Lade just in ett nytt länk tips, Min väg till...! Kanske ni tycker att det är itressant läsning, vad vet jag! För mig är det så, man vet ju aldrig jag kanske hamnar i samma situation.


   

Av Annelie - 6 september 2010 12:47

Hade tänkt skriva!


Beroende eller inte? Satt med datorn flera gånger och tänkte skriva men jag sa till mig själv - skärp dig du har inte något nytt att berätta! Men på något vis är det lite terapi att skriva vilken dynga som helst, om inte annat slipper min gubbe alltid att lyssna på mitt ältande. Jag har nog varit väldigt besvärlig och låg en tid och då blir det ganska mycke gnäll och självömkan.


Nåja det var lite kul igår! Vi var och såg Johan spela tränings match i innebandy och det är en favorit sysselsättning, dom vann med 7-3 mot Boden. Lilleman, 19 år, gjorde 2 mål och tycker forfarande att det är kul när vi dyker upp på matcherna.


Lite förbannad är jag för det har inte kommit någon ny sjukskrivning, men jag får väl ringa imorgon. Vad jag inte riktigt förstår är att inte min läkare i Umeå kan sköta om sjukskrivningarna utan att det är min läkare i Sunderbyn som skall gör det och honom träffar jag aldrig nu för tiden. När jag nu träffar Umeå på onsdag ska jag fråga om han inte kan ta över den biten eftersom jag faktiskt blir behandlad där.


Förövrigt sitter jag och väntar på samtal från Umeå, lite information om resan, bland annat tider och om jag får ta med mig en hjälpande hand. Men sköterskan ringer säkert i eftermiddag, dom brukar nog ha mest att göra på förmiddagarna.


Jag tror att jag ska skaffa snabbtelefon vid ytterdörren, för nu var det igen så att det knackade och jag hann inte öppna och se vem det var. Men jag fick reda på det så småningom, det var Teija och Magnus som tänkte ta med sig Ice på promenad och det hade varit tacksamt för både Johan och Lelle jobbar. Nåja det är ju tur att baksidan finns vi har precis varit ute och lekt en stund, jag kastar    sittande och han hämtar. Så nu är han en trött kille och jag en trött tjej!   


Nu är det färdigt för idag!

Av Annelie - 4 september 2010 10:46

Dom passade på!


Jens och Sandra passade på att gå ut och kolla in festligheter på stan! Så dom sov här hela gänget, lite ovan att ha en liten kille varm som en spis brevid sig när man sover var det. Och att dessa unga människor kan leva om så när dom kommer hem är en stor fråga, men när dom går förbi sängkammaren så smygs och viskas det och då är det ju redan försent. Men det bjuder jag på, det är inte så ofta dom kan gå ut för Adam är inte speciellt ofta hos sin pappa.


Nu är Lelle och Adam ute med Ice, Adam cyklar vilket han har blivit jätte duktig på. Han har varit lite skraj för två hjulingen! 


Middagen vart god, grillat med ugnstektpotatis och tillbehör. Jens är super duktig på att grilla och det har han nog ärvt efter mig.


Hade en hel del främmande igår faktiskt, Ann-Louise dök in med en hel påse go fika, Roffe och Lasse hade varit i stan och handlat och så vart dom kaffe sugna. Sen var det ju alltså familjen Gammelstad! Senare på kvällen lagom till fotbollen kom Roger, Helena och hennes bror! Trevligt!   


Kram till alla i detta ljuvliga höstväder!


Av Annelie - 3 september 2010 09:11

Tidig morgon i dag också!


Fredag morgon och jag hade ju tänkt kliva upp tidigt, men stängde av klockan och somnade om. Jag skulle egentligen till jobbet och fika men missade det! Men då vaknde jag av telefonen för en stund sen i alla fall, Johan vart utringd på jobb! Kul!


I går ringde PAH sköterskan och berättade att det blir tablett studien, så då ska jag ner till Umeå på onsdag och kommer hem torsdag. Jag ska få vidare information om tider och undersökningar idag eller till veckan. Nu håller vi tummarna att tabletterna ger resultat så jag får må bättre!   Nu hoppas jag bara att jag får ta med mig någon som kan hjälpa mig på vägen och medans jag är där!


Jag skrev med Johanna, syrrans dotter, igår kväll och då säger hon att hon kommer till Umeå och äter middag med mig där. Om det blir så tar hon med sig sin kompis som vi träffade förra sommaren, en jätte mysig kille. Och han i sin tur kommer att ha med sig sin sambo, då får jag ju se vem det är och inte bara känna till namnet. Alltid kul med nya bekanta!


Kaffe stunden med kiosktanten Anneli vart lika trevlig som jag hade trott, hon är en väldigt öppen och social människa. Det var tillika väldigt kul att se andra väggar än sina egna och vi bor inte speciellt långt från varandra. När och om jag får en permobil så kommer jag nog att våldgästa henne flera gånger, kanske tills hon blir så less att hon kastar ut mig.   


Nu har jag pratat i telefon så att jag har blivit hes! Kina, pappa, mamma, Kina och Karin precis i den ordnignen och jag brukar säga att jag inte är någon telefon människa! Hmmm!


I eftermiddag kommer Familjen Gammelstad på middag!


:)

Av Annelie - 2 september 2010 09:36

Tidigt!


Hej och hå, nu är till och med jag förvånad... Jag är uppe och vaken redan nu, sitter vid köksbordet och fikar. Det händer inte ofta, men i morse hade jag ställt klockan på 08.00 Jag har ringt till arbetsterapin och bostadsanpassningen, om jag vart klokare av det? Betvivlar! Men vi får väl se vad som händer, dom kanske kan hjälpa mig på något sätt!


Nu sitter jag och laddar för provtagning! Sen får vi se vad som händer resten av dagen, förhoppningsvis ringer dom från Umeå och meddelar om vilken ytterligare kompletterande behandling jag ska få.    


  Se u!



Av Annelie - 1 september 2010 12:52

Det är kul!


Det är roligt när människor skriver en kommentar till bloggen, det är väl inte alltid som jag skriver något som är värt att kommentera. Men fortsätt gärna kära vänner!


Badtanten har varit förbi på en snabb kopp kaffe och det är alltid trevligt! Uppdatera lite hur vi har det och vad vi tänker, hon är alltid en välkommen gäst! Men i och för sig är nog näst intill alla det! Kul med lite sällskap, dagarna blir inte så långa då.


För närvarande sitter jag och hänger så där som vanligt, vid köksbordet, med datorn och en hel del tankar. Imorgon kommer jag att bryta mönstret! Ha! Jag ska och ta prover på vårdcentralen kl 11.00 och efter det tror jag att jag ska våldgästa kiosktanten! Om hon är hemma vill säga och inte har fullt upp med något annat, för då tar jag det en annan dag   .


Oj, oj, oj vilket gammalt kort jag hittade! Nu blir kiosktanten glad när hon ser att hon är lika snygg idag som igår!






Naturligt vis beror det även på dagsformen...














Visserligen saknar jag syster Kina och skulle behöva umgås lite med henne oxå, men det får kanske bli på fredag. Det brukar nämligen räcka med promenaden från parkeringen in till provtagningen, vi får väl se hur det slutar.


Förövrigt försöker jag få tag på både arbetsterapin och bostadsanpassningen för att kanske kunna få hjälp till ett smidigare liv. Men inte är det lätt, utgången eller tjänsteärende är vad man får för svar! Bättre lycka imorgon kanske!


Ikväll kommer föresten Anki och Anders hem, det känns tryggt tycker jag! Inte för att  jag förväntar mig att vi ses ännu på ett par dagar men bara att dom finns på Hertsön känns fint!

   Visst är dom rara där dom sitter och småler?


Nog dravel för idag!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Min familj


Ovido - Quiz & Flashcards