Alla inlägg under november 2011

Av Annelie - 18 november 2011 20:38

Efter en sömnlös natt så fick jag besked om tandläkarbesök kl 8.00, hur kul kändes det? Nåväl fick ett piller och blev hämtad och väl framme hos tandläkaren satte jag mina spår även där, betedde mig som vanligt som en jätte fjant. Men vad gör man när det inte går att hejda, jag hatar tandläkare och alla andra vit rockar har jag ju sagt. Jag blir kallsvettig, stel i nacken så att den bara vibrerar och gråter hejdlöst... vuxet eller hur?


Det blev inte uträttat något mer än undersökning, precis som vanligt. Ska tillbaka nästa vecka!


Sen har dagen förflutit ganska fort för jag har sovit och sen har jag sovit och vilat lite mellan varven, jag blir så slut av känslostormar liknande den jag fick hos tandläkaren.


Nåväl imorgon blir det att se på skidor, trevlig sysselsättning tycker jag.


Dom har ökat dosen i pumpen även idag, jag närmar mig den som dom tror att jag ska ha när jag får åka hem. Det blir en eller högst två ökningar till alltså bör jag vara hemma till nästa helg. KANSKE!


"En del kommer hem,

andra återvänder till sina bostäder!"



Av Annelie - 18 november 2011 02:52


Varför sviker du mig så här ibland?

Oftast är vi ju överens!

Inte alltid men till 93%!

Jag tycker att du är eländig om jag ska ha sömnlösa nätter så låt mig ha dom hemma!

Kom igen nu och strö lite sömnsand på mig!


Titta, kom och titta
kom sätt er här omkring.
Det dröjer säkert ännu en stund
innan sömnen kommer med John Blund,

han vill visa oss någonting.


Sedan, genast sedan
när sagan tagit slut
då lovar vi att sova så sött
efter dagen är man ganska trött
men först tar John Blund med oss ut.



Läggdags, det är läggdags
för klockan slagit sju.
Vi träffas säkert åter en dag
då vi roar oss igen ett slag.
Sov så gott godnatt med er nu!



Av Annelie - 17 november 2011 20:44

Nu ligger jag här stolt och ler,

jag kunde,

jag vågade,

jag vann!

JAG HAR STUCKIT MIG SJÄLV I MAGEN,

mitt i den stora volangen fram,

typ vid naveln.


Duktiga, duktiga jag!

Eller hur?

Av Annelie - 17 november 2011 17:23

Idag på förmiddagen har jag duschat, det låter ju inte så succe fullt för alla men det var det för mig. Det innebar koppla lös, stänga av, plåstra om och så vidare och se då mig med mina prinskorvar till "skaggel" händer, men det slutade med att jag fixade det i alla fall. Duktig jag är!


Nu strax ska det komma några som utbildar sig och förhöra sig om hur jag känner och hur jag märkte och så vidare. Kul om man kan hjälpa, om inte annat så händer det något.


Har väntat att det ska bli tandläkar besök så det börjar rassla till med det också, men ingenting hörs.

Tusensköna

Längtar hem!

Av Annelie - 16 november 2011 20:22

Övning ger färdighet, jag är ganska övertygad om att jag kan pump och det som hör till den. Nu återstår bara att klara av att sätta nålen i bukfettet (kallar det hellre volanger) och det vete hundan... Nå väl den är ju bara lika grov som en vattenslang (läs tunnare än en knappnål) så jag har faktiskt gett mig f..n på att fixa det.

Vad har denna rara lilla historia gett mig, jo helt plötsligt har jag gått till matsalen tre gånger idag. Hade nog aldrig förväntat mig att jag skulle ens idas tänka tanken i och med att jag inte behöver gå dit för dom bär in maten åt mig om jag vill.

Biverkningarna finns men dom är bra mycket tamare än när jag gick på piller, få se vad jag säger när jag kommer upp i högre dos. Om det ska vara så här orkar jag kanske jag kan överleva tills jag får nya lungor!


"Lev idag för imorgon kan det vara för sent"

 

 

Av Annelie - 15 november 2011 22:36

Nu har jag gjort det igen!

Det var inte någon jätte "maskinhistoria" som ska pumpa i mig medicin utan en lite nål i bukfettet (jag föredrar att kalla det volanger). Jag skulle nog kunna jaga upp mig för vad som helst och minst hälften är svammel på grund av att jag antingen blundar eller inte lyssnar. Men tyvärr kommer jag att vara lika kinkig nästa gång...

Så kontentan av hela dagens hysteriskt pratande med allt och alla så överlevde jag även detta!  Men jag fick Emla salva så inte sticket skulle kännas :). Plus att dagens historia blev att jag kan lägga till ytterligare en i familjen, den fantastiskt goa människa som lärde mig allt om pumpen. Vidare ska min sköterska hjälpa mig att träna, vi ska punktera apelsiner.


Doktorn som gick ronden sa att remissen var skickad till tanläkaren och att det skall börjas redan här. Ja, ja det är bra men jag vill bara inte inse det, jag är inte förtjust i tandläkare heller(nacken börjar darra av att bara tänka på henne/honom). En sak ska jag lova mig själv när allt är klart med tänderna så ska jag se till att bli kallad en gång per år och i journalenskall det stå att jag absolut inte under inga som helst omständigheter får avboka.


Min sjukgymnast tittade förbi och hälsade mig "välkommen" tillbaka och efter en stunds surr var vi rörande eniga att sunderbysjukus ska få ta hand om min sjukgymnastik.


Mina första biverkningar på Remoludinet (medecinen i pumpen) har dykt upp, det gjorde dom redan vid 19 tiden igår kväll. Men dom är absolut inte lika hemska som på studiemedecinen utan det har än så länge gått att bota med alvedon och illamående tabletter.


Allt börjar ramla på plats,

snart har jag mitt liv tillbaka.


Sunderbysjukhus och Sahlgrenskasjukhuset till all ära men nu är jag hemma hos familjen!


Är ett sant och känt ordspråk!

Av Annelie - 15 november 2011 21:37

Måndag!


Vi blev hämtade kl 13.30 av ambulansen!

Som körde oss till Säve flygplats där ett gult

ambulansflygplan stod och väntade på oss.

Vi landade  på Linköpings flygplats för byte av plan!

   När vi då väl landade på Umeå flygplats fick vi vänta på ambulansen i en halvtimme.

Vi var framme vid 18 tiden på sjukhuset!

När vi fått i oss mat skickade jag hem gubben till grabbarna och holken.

Delar med mig av lite ovanmolnen bilder!

           

Svårt att få bra bilder men det var så otroligt vackert

och nu kommer en bild på månen.

  

Och nu bara en liten bild på kåldolmen på väg norrut!

  

   


Av Annelie - 14 november 2011 04:19

Vi unnade oss en pizza istället för fiskgratäng till middag igår, det var ju så bra lunch så då tänkte vi ok vi fortsätter med festen.   


Idag får vi hämtning kl 13.00 hoppas verkligen att vi kommer iväg då! Jag skulle vilja att vi hann fram innan min "familj" slutar för dagen, vi ska nämligen landa i Linköping och byta plan och det tar ju lite tid.


Nåväl nu ska jag ta mina tabletter snart, jag har planerat det liksom så att jag slipper biverkningarna under resan. Plus att jag faktiskt bestämde att jag inte vill ha det vätskedrivande droppet på förmiddagen för jag tänker inte åka en resa till och vara nödig.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Min familj


Ovido - Quiz & Flashcards